Solveig Haga

_W4A9703Hei, jeg heter Solveig, og er en av Sangpedagogene hos Vokalist.no. Jeg var også med å starte det hele i 2007. Litt om meg: Jeg er født i København den 24. desember 1978, etter 7 år i Balestrand på Vestlandet flyttet jeg til Oslo hvor jeg bodde frem til studietiden. Her begynte jeg tidlig å interessere meg for musikk via kor, piano og sang. Som 14 åring hadde jeg mine første sangtimer. Pedagogen var så nydelig og inspirerende at jeg allerede da bestemte meg for at jeg også ville bli sangpedagog. Interessen for piano hadde jeg fortsatt og jeg har spilt mye og spiller mye selv i tillegg til undervisningen. Jeg gikk musikklinjen på Foss videregående skole med sang som hovedinstrument. Der hadde jeg mange dyktige lærere, blant annet Carl Høgset som betydde mye for min egen utvikling som kordirigent. Etter dette bar det vider til lærerhøgskulen i Volda og Barratt Due i Oslo. Her fikk jeg mye god inspirasjon og veiledning fra dyktige sanglærere og andre lærere som har vært med på å forme meg som pedagog.

Når jeg underviser har jeg alltid elevens egne ønsker i fokus. Jeg binder meg ikke til spesifikke metoder i undervisningen, men får eleven til å utvikle sin egen personlige stemme på en måte som er sunn og hensiktsmessig for eleven. Jeg bruker ulike metoder for ulike elever, men den klassiske grunnteknikken ligger alltid i bunn. I tillegg supplerer jeg alltid med ulike erfaringer som jeg har gjort i løpet av mine år som pedagog. Jeg har som mål at elevene alltid skal ha hatt en god opplevelse når de går fra sangtimene hos meg. Da har jeg lykkes i mitt arbeid.

Jeg underviser i alle sjangre og har selv en variert musikalsk bakgrunn. Jeg driver også som freelance sanger og låtskriver ved siden av undervisningen.

Jeg flyttet til Larvik i fjor og underviser derfor kun i Larvik og omegn.

Les mer om hva mine elever sier om meg her: elevreferanser