Eva Therese Johansen

Hohooo!  Jeg heter Eva Therese, bor i Helgeroa og føler meg heldig som får være en del av denne nydelige buketten av sangpedagoger i Vokalist.no.

Jeg ble født 15. Januar i 1989 og vokste opp i Lofoten.

For meg har sang og musikk vært en naturlig del av min oppvekst. Jeg kommer fra en musikkinteressert familie og har sunget så lenge jeg kan huske. Sangen behersket jeg intonasjons- og fremføringsmessig bra fra jeg var lita og fikk lett mestringsfølelse i musikken. Jeg syntes det var kjempegøy å fremføre musikk foran andre og i tillegg var musikken mitt fristed.

Jeg tok sangtimer i kulturskolen fra jeg gikk i femte klasse og visste allerede som tiåring at jeg ville søke meg inn på musikklinja. Som sekstenåring flyttet jeg til Bodø for å studere sang og musikk ved Bodø VGS. Der fikk jeg Kristi Løseth Hagen som sangpedagog og for meg og min stemme var Kristi den perfekte sangpedagog! Hun utfordret meg og løftet meg opp og videre i utviklingen min. Hun veiledet og støttet meg hele veien og gav meg variert repertoar, og det var da den klassiske retningen som fikk mest fokus i de tre årene jeg studerte på VGS.

Videre søkte jeg meg inn på bachelorutdanning som faglærer i musikk med rytmisk sang som hovedinstrument ved Nord Universitet og fullførte i 2011.

Videre flyttet jeg til Trondheim og underviste ved blant annet barneskoler og kulturskoler. I tillegg fikk jeg plass i damekoret Cantus som jeg var så heldig å få reise sammen med til Kina å vinne verdensmesterskap i klassen Damekor i 2012. Herfra ble min standard for korsang satt og kvalitet er et nøkkelord.

I undervisningen erfarte jeg at de fleste elevene mine ønsket å bli artister, noe jeg ikke visste spesielt mye om da, og derfor søkte jeg meg videre inn på fagutdanningen som musikalartist ved Bårdar Akademiet i Oslo og fikk operasangeren David Fielder som sangpedagog. David er et behagelig menneske som jeg lett slapper av sammen med, noe jeg mener er grunnleggende viktig i situasjoner hvor man gir undervisning én til én. Han lærte meg enormt mye om de vokale mulighetene som ligger i meg selv, ikke bare til å synge teknisk korrekt, men også tørre å utfolde meg i uttrykk.

Bårdar bød på flere dyktige pedagoger jeg er svært takknemlig for å ha fått studere under, blant andre kordirigent Ingrid Hanken som synger i Nordic Voices, vokalpedagog Ole Thomassen, regissør Renate Stridh, og dansepedagog Jan Ivar Lund.

Etter to herlige år med fordypning i musikalens verden hvor  hovedfokuset lå i skuespill, sang og dans, satt jeg igjen med lærerike, gledelige, krevende og herlige minner fra studietiden i Oslo.

Empati er et nøkkelord om meg.

Jeg har alltid levd meg lett inn i historiene som musikken formidler og har stort fokus på dette når jeg underviser andre. Med fokus på formidling av følelser og uttrykk, veileder jeg elevene mine gjennom deres eget kartotek av følelser og særegenheter så langt og dypt de selv måtte ønske. Jeg har stor respekt for menneskets uttrykksbehov og også stor forståelse av hvor skremmende og krevende det kan være.

Teknikkmessig mestrer jeg å undervise i klassiske så vel  som rytmiske stilarter og jobber med et vokalteknisk fokus på sunn stemmebruk, samtidig som at stemmen kan brukes til så mangt. Stemmen er en av de nærmeste uttrykksformene vi bruker for å kommunisere, og for meg er ikke sunn stemmebruk nødvendigvis et synonym med skjønnsang. Stemmen er der for å uttrykke skumle, sinte og sårbare følelser så vel som glade, fornøyde og forventningsfulle følelser.

Jeg mener vi alle har behov for å uttrykke oss kreativt på en eller annen måte og sammen med meg får du leke og utforske dine egne grenser, både vokalt, mentalt, kroppslig og uttrykksmessig.