Nytt semester, nye muligheter.

En av de tingene jeg setter mest pris på med august er følelsen av å starte litt på nytt. Jeg begynner august full av inspirasjon og iver, men så skjer det gjerne noe i løpet av mørketiden. Det dabber litt av også tar det seg gjerne litt opp igjen i januar. Kjenner du deg igjen?

Denne sommeren har jeg brukt mye tid på selvutvikling og å lære nye ting som interesserer meg. Det startet med at jeg satte meg et bittelite mål om å begynne å løpe en dag i uken for å få litt bedre kondis. Det førte igjen til at jeg la om kostholdet, og litt etter litt fikk jeg mer energi. Da snakker vi kun én dag i uken med trening i tillegg til noen sporadiske dager med yoga. Jeg begynte også å sette av tid til meditasjon og å skrive ned alt jeg er takknemlig for hver morgen. Hvorfor forteller jeg deg dette, og hvordan er dette relatert til sang?

Jeg vil at du skal vite at jeg forstår hvordan det er, og selv om jeg har jobbet med dette faget halve livet mitt, så har jeg i lange perioder nedprioritert egenøving og annet som gjør MEG godt. Denne trenden har jeg bestemt meg for å snu, og jeg vil så gjerne ha deg med på laget! Vil du snu denne trenden sammen med meg? For at du skal bli bedre på noe er det viktig at du setter deg gode mål. Målet for MIN egen stemmetrening er å bygge opp styrke i miksen, det vil si den delen av stemmen der man blander bryststemme og den lyse, lette klangen. Dette er nemlig muskulatur som forfaller uten jevnlig trening, og jeg har neglisjert min egen stemmetrening i alt for lang tid fordi det fungerer OK slik som det er. OK er derimot ikke godt nok for meg per i dag.

Så; da kommer min utfordring til deg. Hvilke mål vil du sette deg for DIN stemme? Kanskje du er helt på nybegynner nivå og ønsker å lære deg å synge rent? Kanskje du ønsker å utvikle en kraftigere stemme, eller du vil bli så trygg at du våger å synge foran andre? Det spiller ingen rolle hva målet ditt er, det som er viktig, er at du setter deg et konkret mål. Skriv det ned i en bok eller på en lapp du henger opp på kjøleskapet. Deretter finner du ut hva du kan gjøre for å nå målet. Hvordan er opp til deg. Kanskje du vil se en youtubevideo hver uke. Kanskje du følger en instagramkonto som lærer deg noen triks, eller kanskje du tar kontakt med en sangpedagog eller starter i et kor. Dette er den mest utfordrende biten for dette handler om å være aktiv. Du kommer ingen vei ved å utsette eller TENKE over hva du skal gjøre. Selv er jeg ofte slik at det jeg ikke gjør med en gang, dersom jeg kan det, blir fort glemt eller lagt bakerst i køen over ting jeg skal gjøre. Er du også slik?

Siden du allerede allerede leser denne bloggen, har du tatt et viktig skritt i riktig retning. Du har gjort en aktiv handling for å skape endring. Jeg vil derfor at du, helst I DAG, bestemmer deg for hvilken retning du skal ta ditt andre skritt. For å hjelpe deg på vei, har jeg brukt våren på å gjøre klar en liten gave til deg. Den er beregnet på deg som ikke har sunget så mye før, men jeg tror at du som mer erfaren sanger også vil ha glede av den. Sjekk ut linken i knappen under! Og du; jeg har trua på deg. Jeg VET at du kan utvikle stemmen din slik du ønsker og hvis du vil, står både Eivind og jeg klar for å hjelpe deg på veien.

Varm hilsen fra

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s