Syng for helsa!

joyofsingingI alle de årene jeg har jobbet som sangpedagog, har det som har interessert meg nesten mer enn teknikken vært møtet med mennesker. Det å få jobbe så nært inn på noe av det mest personlige vi har, stemmen vår, er et privilegium. Jeg har oppdaget at lite kan gjøres for å bygge opp en stemme hvis jeg ikke starter med personen BAK stemmen.

De som kommer til meg er modige mennesker. De våger å eksponere det mest personlige de har for å kunne utvikle seg, finne glede i musikken, og ofte glede over selve livet. Når jeg har elever som kommer igjen år etter år, så vet jeg at det er fordi jeg har klart å få dem til å føle seg trygge. Da vet at jeg har gitt noe positivt til elevene mine. Noen gjennomgår enorme forvandlinger og starter med stemmer som er nesten ikke hørbare til å utvikle store, flotte og trygge stemmer. Jeg elsker jobben min når det skjer. Det tar tid og krever at vi begge legger inn en innsats, spesielt gjelder dette eleven min, men belønningen er enorm. Gleden jeg sammen med eleven får kjenne på når friheten i stemmen virkelig løsner er enorm.

Mange tror at sangundervisning bare er for dem som har lyst til å lære å synge, men det er for langt flere enn det. Vi jobber med HELE mennesket for å få frem stemmen som forteller hvem mennesket ER, og samtidig kan vi le, gråte, smile og utvikle oss som tryggere og sterkere mennesker.

I undervisningen bruker jeg ofte mer tid på kroppen enn på selve stemmen, for bare når kroppen og pusten er fri, kan stemmen bli fri. Når stemmen er fri blir mennesket bak stemmen friere og ikke minst – gladere. Det er gjort mange studier i ulike settinger på virkningen av musikk og sang, og den er ikke til å ta feil av – sang er helsebringende.

RVTS sør har skrevet en veldig viktig artikkel om akkurat dette. Særdeles anbefalt artikkel. Aktuell for alle. Les den!

Det usynlige barnet

Moralen er altså; Syng så mye du kan MED den stemmen du har, om det er hjemme for deg selv, i kor eller hos en sanglærer!

Vil du finne ut mer? Meld deg på en sangtime hos oss i Vokalist.no I DAG

Syngende hilsen fra

solveig-haga-sangpedagog-grunder-800

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s